Opsummering af MS ignite 2016

Nedenfor er min opsummering af MS Ignite 2016 – det skal med det samme nævnes, at der naturligvis blev meget mere “annonceret” end det nedenstående herunder Windows 2016, Outlook forbedringer o.m.a. – men mit “fokus” var på SharePoint og Office365

SharePoint

Der var over 140 sessioner dedikeret til SharePoint og dermed en masse info tilgængelig – umuligt at nå dem alle 🙂  – så Channel 9 bliver besøgt meget i de kommende dage  🙂

I det SharePoint 2016 blev lancereret tilbage i maj 2016, så der var faktisk kun få “nye” annonceringer, som var interessante.

Jepp Teeper (Corporate vice president for OneDrive and SharePoint) fortalte igen, at det var slut med Service Packs til SharePoint og at der (i stedet) kommer månedlige Public Updates (PU)

Bill Baer (Senior Product Marketing Manager (SharePoint), gav udtryk for et “holdnings” skifte ift. SharePoint Hybrid og begrebet “Moving to the Cloud” – Det handler ikke om at migrere forretningens data til Skyen, men om at bringe Skyens forskellige services til forretningens “On-Prem” løsninger og dermed udnytte de forskellige services som Office365/Skyen tilbyder.

Bill Baer fortalte også de er forud ift. tidsplanen, så Feature pack 1 til SP2016, kommer allerede i November 2016 og ikke som først annonceret i Q1 2017. (Måske vi også ser at Feature pack 2 kommer før – den er umiddelbart planlagt til Q2 I 2017)

Feature Pack 1 indeholder bl.a.:

 • Unified auditing
 • Unified taxonomy
 • MinRole forbedringer (predefined server rolle) – der er 2 nye roller der understøtter mindre virksomheder; Front-end med Dist Cache + Application with Search
 • Logging af Administrative handlinger i ULS loggen

SharePoint Online Migration Assessment Tool blev desuden annonceret.

Vi får derudover et nyt “værktøj” til den type af nyheds meddelelser eller kommunikation: nemlig igennem “Nyheder” på SharePoint.

“Nyheder”er indbygget i den nye “Modern Experience” oplevelse i SharePoint. På et Moderne Team websteds forside er der således nu en Nyheds webdel som er direkte på siden. Fra den side kan der også oprettes en nyhed, det hele er “opbygget” ved hjælp af de nye “Publishing Site” features som også blev annonceret.

“Nyheder” vil også blive tilgængelige i SharePoint App’en (iOS) under sin egen fane.

MS var også klar over at “Corporate News” ikke var løst med denne “Nyhed” funktionalitet, så de kigger også ind i en “Corporate News” løsning – den blev umiddelbart annonceret til Q1 2017.

Office 365

Office 365 Groups og SP Team Sites fortsætter med at “smelte sammen”; – når man fremadrettet opretter en Office 365 gruppe, får man således et helt Team Site og ikke kun et “mini” dokument bibliotek. og vice versa – når der oprettes et site fås også en Office 365 group. 

 • Delve er nu MyAnalytics – se mere her: (https://youtu.be/BS4ngU1bJhI)
 • Annoncering af forbedringer til Office 365 Advanced Threat Protection (bl.a. nye rapporter, dynamisk levering, URL detation (Dybere beskyttelse mod malicious URLs, links i email går først til MS der undersøger (I sandbox) ved brugerens klik, og stoppes hvis der er tale om malisious URL) – (Sikkerheden på diverse områder er bestemt større i Skyen end på “On-prem”)
 • Yammer integration med Office 365 grupper
 • Ny “People card” oplevelse i SPO og ODFB
 • Flerer opdateringer/forbedringer af OneDrive browser oplevelsen , Sync klient (selective sync) til SharePoint og OneDrive. Se evt. mere her: (https://youtu.be/hPdahT8pIiQ )
 • Ny ODFB admin muligheder.
 • Jeg fik også bekræftelse på at PowerApps og Microsoft Flow er vejen frem ift. infoPath og SPD workflows også qua MS har frigivet “Data Gateway connectoren” så man kan udnytte PowerApps og Flow på “On-Prem” installationer.
 • “Preview” af SharePoint mobile app til hhv. Windows 10 Mobil og Android.
 • Azure DNS – styr alle dine DNSrecords fra Azure
 • Azure Monitoring – inkl. overvågning af “on-prem” servere

Èn ting jeg dog ikke så annonceret på MSIgnite var lanceringen af den nye App launcher – den blev annonceret på en Blog!  – og ser ud som nedenstående – udover “tab layout” er det muligt at “Resize, Pin og organisere de forskellige tiles, og så understøtter den farve temaer.

Ift. selve konferencen: Der var ikke så meget “branding” af det enkelte produkt – alt blev “brandet” som Office365 – Frokosten var (igen) ringe på MSignite.

Sidst skal nævnes at jeg tror på at flere leverandører af “intranet-in-a-box” efterhånden bliver “truet” af MS 🙂

Næste års MSignite afholdes i Orlando, Florida fra den 25-29 september 2017 – tror jeg er deltager igen i 2017 🙂

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: